Het plaatsen van grind op opritten en buitenterreinen is een uiterst populaire verhardingsmethode die heel wat voordelen biedt. In vergelijking met bestrating of asfalt wordt grind echter van oudsher beschouwd een minder goede verharding.

Veelvoorkomende bekommernissen over opritten met grind zijn onder meer::

 • Toegankelijkheid – vaak is het moeilijk om over oppervlakken en opritten in grind te rijden met de fiets, een rolstoel of buggy’s.
 • Verschuiven van grind – bij opritten met grind verschuift het grind vaak naar de zijkant of grasperken, waardoor het grind naast de oprit terechtkomt.
 • Spoorvorming en putten – regelmatig gebruikte grindoppervlakken vertonen vaak put- en spoorvorming, waardoor er plassen en holten ontstaan die er niet alleen lelijk uitzien, maar ook de oprit minder makkelijk berijdbaar maken, waardoor het moeilijker wordt voor voertuigen om op het oppervlak te manoeuvreren.

Wat zijn grindmatten?

Grindmatten, ook wel grindroosters genoemd, zijn ontworpen om een stevige basis te creëren onder een grindoppervlak. Ze worden vervaardigd uit verschillende materialen van fabrikanten over de hele wereld en hebben als doel een stabiel oppervlak te creëren dat de verschuiving van grind en spoor- en putvorming voorkomt en tegelijk de toegankelijkheid van verbetert.

Het gebruik van een kwaliteitsgrindrooster geeft u een verharding die vergelijkbaar is met die van asfalt of andere verharde oppervlakken, maar dan met alle bijkomende voordelen van een grindoppervlak.

Grindmatten

Wat zijn de voordelen van grindroosters?

Grindroosters bieden tal van voordelen, zowel voor de eindgebruiker als voor de aannemer. Wij sommen enkele voordelen voor u op:

 • Positieve impact voor het milieu – met de steeds toenemende regenval in Europa worden veel gebieden vatbaar voor overstromingen. Grindroosters ondersteunen de natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond en verminderen zo de afvloeiing van regenwater. Het grind in combinatie met de roostersystemen zorgt ervoor dat het water door de grond kan sijpelen zonder dat er plassen ontstaan. Als u een aannemer bent die zich toelegt op het ontwerpen en creëren van duurzame en ecologische landschappen of u bent een eigenaar die op zoek is naar een meer milieuvriendelijke tuin of oprit, dan bieden grindmatten zeker een ecologische oplossing.
 • Toegankelijkheid en stabiliteit – het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het grind “vast” te houden, zodat een harde ondergrond ontstaat die even stevig is als een geasfalteerde of geplaveide ondergrond, zelfs op een helling. Deze stabiele ondergrond zorgt ervoor dat voertuigen, rolstoelen en buggy’s gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden, zonder weg te zakken of grip te verliezen. De impact van een kwaliteitsgrindrooster op de stabiliteit van de ondergrond is zo groot dat men er zelfs op hoge hakken over kan lopen.
 • Kostenefficiëntie – in veel gevallen worden grindoppervlakken gekozen als de ‘goedkopere’ optie die een minimum aan vaardigheid vereist om aan te leggen en die een sneller resultaat oplevert als u ervoor kiest om zelf te installeren. Als u echter geen goed voorbereide ondergrond gebruikt, kan het nodig zijn om het grind regelmatig aan te vullen, om het verschoven grind te verwijderen en om uiteindelijk -uit frustratie over de aanhoudende problemen- een ander oppervlak nodig hebben. Het gebruik van een grindrooster vergt minder onderhoud en verlengt de levensduur van uw grindoppervlak.
Grindmatten

Wat is ECCOgravel?

ECCOgravel is de eerste grindmat die in Europa wordt geproduceerd door ECCOproducts, een bedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen en produceren van ecologische oplossingen voor de buitenruimte.

Bij het gebruik van grindroostersystemen is het belangrijk dat er geen grind onder de grindplaat terechtkomt. ECCOgravel is zo vervaardigd dat het risico dat er grind onder het grindrooster terechtkomt tot nul is herleid. Andere geweldige eigenschappen van ECCOgravel:

 • Vervaardigd uit volledig gerecycleerde materialen, terwijl het 100% recycleerbaar is.
 • Bestand tegen hoge druk.
 • Bestand tegen hoge wringlasten.
 • Vervaardigd uit vorstbestendig HDPE voor een hoge duurzaamheid en beter resultaten.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren die perfect passen bij het gekozen grind.
 • Thermisch verlijmd geotextiel dat ongewenst onkruid en het verschuiven van het grind voorkomt.