Bij het plaatsen van grindmatten, is het belangrijk om een goede fundering te voorzien om volgende redenen:

  • Waterdoorlatendheid: bij regenval moet het hemelwater snel kunnen doordringen naar de ondergrond. Als u geen egalisatielaag (en onderfundering bij wagens) voorziet, hebt u geen holle ruimtes waar dit regenwater kan opgenomen worden, waardoor u het risico loopt dat het water op het grind zal blijven staan. Daarom raden wij steeds aan om een egalisatielaag (en onderfundering) te voorzien.
  • Stevigheid: als u over de grindmatten rijdt, oefent u een bepaalde druk uit op de ondergrond. Een groot deel van deze lasten wordt reeds opgevangen door de plaat. Om ook op lange termijn verzakkingen tegen te gaan is het belangrijk dat u een onderfundering voorziet in een grove steenslag (0-32 mm of 0-40 mm), opdat deze stenen de lasten kunnen opnemen. Aarde alleen is hier niet tegen bestand en zal op termijn gaan verzakken.

Kortom, om lange tijd te genieten van uw grindverharding, raden wij u steeds aan om een voldoende uitgebouwde fundering te voorzien. Meer informatie daarover, vindt u bij plaatsing grindmatten.